Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Ser z mleka jaka
03.04.2008
Jak informują naukowcy z University of Guelph w Kanadzie i Kantipur City College w Katmandu ser wyprodukowany z mleka jaka jest zdrowszy niż zrobiony z mleka krowiego czy koziego.


Ser z mleka tej azjatyckiej krowy zawiera cztery razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, zmniejszających prawdopodobieństwo zachorowania na takie choroby jak: rak, choroby serca czy cukrzyca. Niestety produkty z mleka jaków jak na razie dostępne są praktycznie tylko w Azji.

Źródło: newsweek.pl
KOMENTARZE
news

<Październik 2025>

pnwtśrczptsbnd
29
4
5
11
12
13
14
15
17
Kongres Opieki Długoterminowej
2025-10-17 do 2025-10-18
18
19
25
26
27
31
1
2
Newsletter