Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Ser z mleka jaka
03.04.2008
Jak informują naukowcy z University of Guelph w Kanadzie i Kantipur City College w Katmandu ser wyprodukowany z mleka jaka jest zdrowszy niż zrobiony z mleka krowiego czy koziego.


Ser z mleka tej azjatyckiej krowy zawiera cztery razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, zmniejszających prawdopodobieństwo zachorowania na takie choroby jak: rak, choroby serca czy cukrzyca. Niestety produkty z mleka jaków jak na razie dostępne są praktycznie tylko w Azji.

Źródło: newsweek.pl
KOMENTARZE
news

<Wrzesień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
CosmoPharm Pack Expo 2025
2025-09-04 do 2025-09-06
MEDI-VISION Forum
2025-09-04 do 2025-09-06
6
7
10
12
13
14
15
17
19
Obóz Atrakcyjnych Konwentykli
2025-09-19 do 2025-09-22
20
21
24
27
28
4
5
Newsletter