Nazwa surowca |
INCI |
% |
Faza A |
||
Woda dejonizowana |
Water |
63,70 |
Carbopol 940 (2% r-r) |
Water, carbomer |
10,00 |
Gliceryna, USP |
Glycerine |
2,00 |
Faza B |
||
Arlacel 165 |
Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate |
6,00 |
Permethyl 102A |
Isoeicosane |
5,00 |
Liponate NPGC-2 |
Neopenthyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate |
8,00 |
Kwas stearynowy |
Stearic Acid |
3,00 |
Lipocol S |
Stearyl Alcohol |
1,00 |
Faza C |
||
Synscrub 164GRS |
Synthetic
wax, Chromium Hydroxide Green |
0,30 |
Synscrub 164S |
Synthetic Wax |
3,00 |
Naturebead C14 |
Oryza
Sativa (Rice) Bran Wax, Thembroma Cacoa ( |
5,00 |
Natureblue 20RS |
Oryza
Sativa (Rice) Bran Wax, Blue 1 |
0,25 |
Naturebead R20 |
Oryza
Sativa (Rice) Bran Wax |
5,00 |
Microscrub 1435PC |
Polyethylene |
10,00 |
Microscrub 100PC |
Polyethylene |
10,00 |
Microbrown 5025 |
Polyethylene,
Yellow 5 Lake, Red 40 Lake, Blue 2 |
0,50 |
Microscrub 35PC |
Polyethylene |
5,00 |
Faza D |
||
Trietanoloamina 99% |
Triethanolamine |
0,30 |
Faza E |
||
Germaben II |
Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben |
1,00 |
Procedura: 1. Zmieszać składniki fazy A i podgrzać do 70°C. 2. Zmieszać składniki fazy B i podgrzać do 75°C. 3. Dodać fazę B do fazy A odpowiednio mieszając. Utrzymywać temperaturę 72 –75°C przez 15 minut. 4. Dodać fazę C. Dokładnie zamieszać. 5. Dodać fazę D. Dokładnie zamieszać. 6. Schłodzić do 40°C. Dodać fazę E. Dokładnie zamieszać. 7. Schłodzić do 25 - 28°C. Przechowywać w odpowiednich pojemnikach. |
Źródło: www.chesham-ingredients.pl
KOMENTARZE