Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowe opracowania w Biotechnologii Żywności
04.02.2009
W dziale Biotechnologia Żywności dostępne są nowe opracowania technologiczne. Ich zakres obejmuję branżę piwowarską.
Zostały opisane w nich podstawowe informację na temat podziały, gatunków oraz składu piwa. Dostępne są także opracowania procesów technologicznych oraz przemian biochemicznych zachodzących podczas produkcji piwa.

Autorem opracowań jest Sławomir Franaszek student 5 roku Technologii Żywności specjalność Technologia Fermentacji na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Interesuję się zarówno browarnictwem przemysłowym jak i domowym. Sławomir Franaszek jest także prezesem Koła Naukowego Technologów Żywności Sekcji Biotechnologów Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Opracowania dostępne są w zakładce Opracowania technologiczne, oraz pod linkami:
Piwo - wstęp
Piwo - procesy technologiczne
KOMENTARZE
news

<Styczeń 2025>

pnwtśrczptsbnd
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Newsletter