Produkt „My Whey” zaprezentowany przez Chr. Hansen jest wypuszczany na skalę światową, jednak na początku skupiono się na rynku europejski, a dokładniej niemieckim, następnie produkt zostanie wprowadzony do Południowej Ameryki.
Firma podkreśla, że końcowy produkt ma wysoką wartość odżywczą, jak jogurtu - jest naturalny i orzeźwiający, oraz można go wszędzie ze sobą zabrać, ze względu na małe i poręczne opakowania. Jak mówi Ingrid Klinth Holm, z tego co wiadomo jest to pierwszy tego typu produkt wprowadzany na rynek.
W produkcie znajdują się szczep BB-12™ oraz LA-5™, o udokumentowanym korzystnym działaniu na zdrowie człowieka oraz enzym Ha-Lactase™, który redukuje w sposób zadowalający ilość cukru w produkcie końcowym. Koncepcja obejmuje trzy smaki produktu – naturalny, mango/pomarańcza i egzotyczny z nutą ananasa.
Serwatka zawiera w sobie wiele składników odżywczych, między innymi wiele związków mineralnych, witamin i dużo białka. Jest również atrakcyjną alternatywą dla materiału świeżego pod względem cenowym.
Źródło: Chrhansen.com
KOMENTARZE