W czasach gdy znaczenie probiotyków rośnie, niezbędna jest nowa technika szybkiej weryfikacji produktu i producenta. Gilbert Skorski z Phylogene twierdzi, że metoda ta pozwala na obniżenie kosztów związanych z identyfikacją mikroorganizmów. Umożliwia rozpoznanie poszczególnych szczepów z mieszaniny bakterii, określenie czystości pokarmu od patogenów.
Kod kreskowy dla probiotyków
Identyfikacja bakterii, probiotyków i patogenów może być tak proste jak czytanie kodu kreskowego w sklepie przy zastosowaniu nowoczesnej techniki jaką jest mapowanie optyczne. Publikacje donoszą o zindenfikowaniu E.coli 015H7 w pożywieniu.
W czasach gdy znaczenie probiotyków rośnie, niezbędna jest nowa technika szybkiej weryfikacji produktu i producenta. Gilbert Skorski z Phylogene twierdzi, że metoda ta pozwala na obniżenie kosztów związanych z identyfikacją mikroorganizmów. Umożliwia rozpoznanie poszczególnych szczepów z mieszaniny bakterii, określenie czystości pokarmu od patogenów.
KOMENTARZE