Nowością podczas II edycji Targów Weterynaria 2007 był Salon Bezpieczeństwa i Higieny Żywności. Osoby zainteresowane goszczące na targach mogły zapoznać się z bogatą ofertą produktów i usług związanych z tym zagadnieniem. Prezentowano między innymi aparaturę kontrolno-pomiarową dla żywności pochodzenia zwierzęcego oraz środki do dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji. Można było również zapoznać się z tematyką projektowania i wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (GHP,GMP czy HACCP) oraz przeprowadzania szkoleń, analiz systemowych i auditów.
Ponad to pierwszego dnia targów odbył się szereg wykładów poświęconych bezpieczeństwu i higienie żywności. Między innymi „Miejsce i rola lekarza weterynarii w bezpieczeństwie żywności i w ochronie zdrowia publicznego” czy „ Zwalczanie szkodników jako element zapewniania bezpieczeństwa żywności”. Poruszano również tematy związane z nowymi możliwościami przemysłu spożywczego ukierunkowanego na konkretnego odbiorcę. W zakresie tego zagadnienia Lek. Wet. Anna Abraham mówiła o wytwarzaniu żywności w systemach religijnych.
Źródło: MT Polska
KOMENTARZE