Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
II Targi Lecznictwa Weterynaryjnego i Nadzoru nad bezpieczeństwem Żywności
04.12.2007
Targi odbyły się w dniach od 29 listopada do 1 grudnia bieżącego roku. Na targach przedstawiano oferty 86 wystawców z Polski, Belgii, Francji i Ukrainy.


Nowością podczas II edycji Targów Weterynaria 2007 był Salon Bezpieczeństwa i Higieny Żywności. Osoby zainteresowane goszczące na targach mogły zapoznać się z bogatą ofertą produktów i usług związanych z tym zagadnieniem. Prezentowano między innymi aparaturę kontrolno-pomiarową dla żywności pochodzenia zwierzęcego oraz środki do dezynfekcji, dezynsekcji i deratyzacji. Można było również zapoznać się z tematyką projektowania i wdrażania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności (GHP,GMP czy HACCP) oraz przeprowadzania szkoleń, analiz systemowych i auditów.

Ponad to pierwszego dnia targów odbył się szereg wykładów poświęconych bezpieczeństwu i higienie żywności. Między innymi „Miejsce i rola lekarza weterynarii w bezpieczeństwie żywności i w ochronie zdrowia publicznego” czy „ Zwalczanie szkodników jako element zapewniania bezpieczeństwa żywności”. Poruszano również tematy związane z nowymi możliwościami przemysłu spożywczego ukierunkowanego na konkretnego odbiorcę. W zakresie tego zagadnienia Lek. Wet. Anna Abraham mówiła o wytwarzaniu żywności w systemach religijnych.

Źródło: MT Polska
KOMENTARZE
Newsletter