Ingredients: | % WT. |
1. Distilled water | 70.00 |
2. Viscolam AT 100/P (Sodium polyactyloyldimethyl taurate, hydrogenated polydecene, trideceth-10) | 4.00 |
3. Glycerin USP (Glycerin) | 2.00 |
4. Shebu refined (Butyrospermum parkii (shea butter)) | 5.00 |
5. RITA Cocoa Butter (Theobroma cacao (cocoa) seed butter) | 5.00 |
6. RITA Cetearyl Alcohol 50/50 (Cetearyl alcohol) | 2.00 |
7. Natural Beeswax (Theobroma cacao (cocoa) seed butter) | 2.00 |
8. Pationic ISL (Sodium isostearoyl lactylate) | 1.00 |
9. Ritapan DL (Panthenol) | 1.00 |
10. Gblock DZ 104 (Zinc oxide, caprylic/capric triglyceride, ethylhexyl palmitate, lecithin, polyglycerol-3 polyricinoleate, triethoxycaprylylane) | 7.00 |
11. Preservative | 1.00 |
Procedura: Połączyć składniki 1 i 2 i mieszać do czasu uzyskania jednolitej mieszaniny. Dodać składnik 3. Podgrzac do temperatury 65°C. Połączyć składniki 4-8, podgrzać do temperatury 65°C, mieszać do ich roztopienia, a następnie dodać do pierwszej mieszaniny. Schłodzić. Dodać składnik 9, 10 i 11 i dobrze wymieszać.
Procedura przygotowana przez RITA Corporation
Oprac.: Eliza Zawadzka
Źródło: www.happi.com
Szukaj wybranych surowców w Bazie Surowców Kosmetycznych.
KOMENTARZE