Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu

Biotechnologia

Coolturalny Festiwal Piwa
Data rozpoczęcia:
2016-06-01
Data zakończenia:
2016-06-02
Organizator:
SKNCH "Kollaps" i SKNB "Ferment"
Miejsce
Łódź

VI COOLTURALNY FESTIWAL PIWA plan
Dzień I - 01.06.2016r( środa) Miejsce: Aula Wydziału Biotechnologii I Nauk o Żywności 12:00 - 12:10 - oficjalne rozpoczęcie VI Coolturalnego Festiwalu Piwa Prowadzący: Agnieszka Dąbrowska, Maciej Burzyński
12:10-12:40 Wykład I – „Piwo - poznajmy się bliżej z naszym trunkiem” Prowadzący: Dr hab. inż. Edyta Kordialik-Bogacka, Zakład Technologii Fermentacji Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
12:40 - 13:10 - wykład II – „Piwo za 8zł vs. Piwo za 2zł” Prowadzący: Adam Czogalla - Browar PERUN
13:10-13:40 - Wykład III –„ Cydr - przyjaciel czy wróg piwa?” Prowadzący: Dr inż. Agata Czyżowska, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
13:40-14:10 - Wykład IV - Pokaz kiperski Cervesario - piwo a zmysły Prowadzący: Kompania Piwowarska
14:10 - 14:20 - Sesja posterowa - Studenci - Alternatywne wykorzystanie produktów ubocznych w trakcie produkcji piwa - Doktoranci - Charakterystyczne piwa regionów świata - piwna mapa
14:20 - 15:00 - przerwa obiadowa
Prezentacja Wydziału jeśli chodzi o historie instytutu fermentacji 15:00 - 17:00 - Warsztaty dla piwnych miłośników
 Marek Suliga - Warsztaty dla wizualizacji smaku i zapachu podstawowych stylów piwnych
 Kompania Piwowarska - Otwarcie o piwie na pokazach Cervesario. Sztuka degustacji oraz łyk piwnej wiedzy z garścią chmielu i słodu w tle.
 Browar Staropolski - Polska - kraina piwem miodowym płynąca
Dzień II – 02.06.2016r (czwartek) Miejsce: Dziedziniec Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności wejście - 2 zł/ dla obecnych na wykładach - bezpłatne
11:30 - rozpoczęcie II dnia „Kultura degustacji produktów fermentacji”
 akcja Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie - "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu”
 SkyBowling Łódź - Najnowocześniejsza kręgielnia w Europie na wyciągnięcie ręki
 Podczas „Kultury degustacji produktów fermentacji” będzie zorganizowany grill, aby mieć możliwość zjedzenia czegoś dobrego do piwa ;)
12:15 - konkurs wiedzy z wykładów
12:30 - wręczenie nagród w sesji posterowej
15:00 - zakończenie VI Coolturalnego Festiwalu Piwa

Więcej informacji o wydarzeniu w naszym artykule

 

Newsletter