Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
OHAUS przedstawia nowe homogenizatory laboratoryjne HT Lysing
OHAUS przedstawia nowe homogenizatory laboratoryjne HT Lysing
OHAUS Corporation, jeden z największych na świecie producentów urządzeń do ważenia, wyposażenia laboratoriów oraz instrumentów analitycznych, na początku lutego 2018 r. wprowadził do swojej oferty homogenizatory kulkowe HT Lysing.

 

 

 

Homogenizatory kulkowe

Homogenizatory kulkowe są zwykle używane w laboratoriach do obsługi próbek, które są trudno rozbijalne w standardowych mechanicznych homogenizatorach. Nowy homogenizator kulkowy HT Lysing firmy OHAUS jest przeznaczony do mielenia, przeprowadzania lizy, proszkowania, mieszania i homogenizacji próbek.

Homogenizator High-Throughput

Nowy homogenizator HT Lysing doskonale nadaje się do szybkiego przetwarzania próbek. Dzięki możliwości przetwarzania próbek w probówkach, mikropłytkach, płytkach studzienkowych itp. bez konieczności użycia kosztownych akcesoriów, homogenizator HT Lysing firmy OHAUS jest jednym z najbardziej uniwersalnych modeli na rynku. Wbudowanych pięć programów fabrycznych z możliwością zoptymalizowania pod kątem ustawień prędkości i czasu pozwala ustawić parametry dla najpopularniejszych rodzajów próbek, w tym dla bakterii, grzybów oraz tkanek roślinnych i zwierzęcych.

— Wprowadzenie nowych homogenizatorów to kolejny krok do osiągnięcia naszego celu, jakim jest dotarcie do każdego rodzaju laboratorium — wyjaśnia Luis Liriano, manager marketingu laboratoryjnego w OHAUS Corporation. To idealne rozwiązanie dla efektywnego przetwarzania próbek z dużą przepustowością.

Więcej informacji na temat homogenizatorów HT Lysing firmy OHAUS znajduje się na stronie www.ohaus.com.

KOMENTARZE
news

<Kwiecień 2018>

pnwtśrczptsbnd
26
THE FUTURE OF HEALTHCARE
2018-03-26 do 2018-03-26
28
29
IT w Służbie Zdrowia GigaCon
2018-03-29 do 2018-03-29
30
31
1
2
3
4
5
6
PROFILOWANIE EKSPRESJI miRNA
2018-04-06 do 2018-04-07
7
8
14
15
18
21
22
24
25
Akademickie Targi Pracy
2018-04-25 do 2018-04-25
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Newsletter