Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Argisens
Nazwa
Argisens
Producent
Solabia
INCI
Aqua, Pfaffia Glomerata Rhizome Extract, Arginine PCA
Firma UCIB (część Grupy Solabia) specjalizuje się w badaniach i opracowywaniu innowacyjnych aktywnych składników i jest szczególnie doświadczona na polu L-PCA (kwas L-pirolidonokarboksylowy) i jego pochodnych. L-PCA jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego (NMF) posiadającym właściwości nawilżające. L-PCA jest uzyskany przez cyklizację kwasu L-glutaminowego, aminokwasu pochodzenia roślinnego. Pochodne L-PCA mają także inne zalety. Argisens jest mieszaniną soli argininowej L-PCA (kwasu L-pirolidonokarboksylowego) oraz soku z korzenia żeń-szenia uzyskanego w procesie tłoczenia na zimno. Argisens zwiększa percepcję dotykową przez co poprawia przyjemne odczucia sensoryczne. Dane: Wzrost percepcji dotykowej poprzez stymulację dendrytów (neuronów sensorycznych) Badanie in vitro aktywności konstytutywnej syntazy NOS3, która odpowiada za rozszerzenie naczyń krwionośnych In vivo zwiększenie mikrocyrkulacji
Newsletter