Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
XII edycja inicjatywy pozytywistycznej: Polski Producent Żywności 2008
27.03.2008
Celem przedsięwzięcia jest promowanie najlepszych polskich producentów żywności oraz wytwarzanych przez nich produktów.


Inicjatywa Stowarzyszenia stworzyła warunki do powstania profesjonalnej grupy fachowców złożonych z dotychczasowych laureatów, którzy skutecznie współdziałają przy tworzeniu odpowiedniego prawa, służącego obronie interesów ekonomicznych swojej grupy zawodowej. Jest tak naprawdę wiele organizacji, które działają na rzecz polskich producentów żywności, jednak uważa się, że ich inicjatywy są zbyt rozproszone, żeby stanowić skuteczne wsparcie.

Wzór karty zgłoszenia dostępny jest na stronie internetowej Stowarzyszenia im. E. Kwiatkowskiego; www.ekwiatkowski.poznan.pl - (Polski Producent Żywności).

Kapituła Wojewódzka do 30 maja 2008 na swym posiedzeniu rozpatrzy wnioski firm i wyłoni najlepsze z nich równocześnie nominując je do tytułu „Polski Producent Żywności”. Firmy są nominowane za jeden konkretny produkt.

Finał XII edycji odbędzie się, jak co roku, w Poznaniu podczas Targów Rolno- Spożywczych „POLAGRA FOOD”.

Źródło: sejmik.kielce.pl; rolnicy.com
KOMENTARZE
Newsletter