IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.

ul. Grzybowska 4 lok. 80
00-131 WARSZAWA
Główny telefon: +48 22 418 40 00
Główny fax: +48 22 418 40 90
Główny email: info@impag.pl
Strona www: http://www.impag.pl

Wyślij zapytanie ofertowe
IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.



IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o. jest dostawcą surowców przeznaczonych do produkcji kosmetyków i produktów chemii gospodarczej i instytucjonalnej, a także dodatków do żywności. Oferta obejmuje m.in. surowce podstawowe, takie jak środki powierzchniowo czynne (w tym emulgatory), emolienty (oleje i woski roślinne), modyfikatory reologii, konserwanty a także szereg surowców wykazujących aktywność biologiczną,substancje peelingujące, ekstrakty roślinne, olejki eteryczne oraz  kompozycje zapachowe.

W swojej ofercie posiadamy szeroką gamę surowców kosmetycznych producentów takich jak:

  • BASF Beauty Creations (Niemcy)
  • Bayer Sante Familiale (Francja)
  • BioAmber
  • BioEpiderm GmbH (Niemcy)
  • Chongqing Pellets Techniques & Trade Co., Ltd. (Chiny)
  • Cobiosa Industrias Asociadas SL (Hiszpania)
  • Desert King (USA) reprezentowany przez PERA GmbH (Niemcy)
  • Herbarom Laboratorie (Francja)
  • Lessonia (Francja)
  • Schill+Seilacher GmbH (Niemcy)
  • Sino Lion Ltd. (USA)
  • Rheolab (Anglia)
  • TRI-K Industries (USA)

HYACERAMIDYL – nowa, lipofilowa forma kwasu hialuronowego

 

Firma IMPAG przedstawia nową, bezwodną formę kwasu hialuronowego zamkniętą w formie nanosomów razem z ceramidami i skwalanem. Wszystkie trzy składniki stanowią niezwykle istotne komponenty ludzkiej skóry, a ich optymalne stężenie zapewnia jej prawidłowe funkcjonowanie i zdrowy wygląd.

Hyaceramidyl zawiera nietypową, bezwodną formę kwasu hialuronowego, która może być wprowadzona do fazy tłuszczowej. Skuteczną penetrację naskórka gwarantuje odpowiednia struktura nanosomów podobna do budowy membran komórkowych, a także lipofilowy charakter molekuł. W głębszych warstwach skóry nanosomy ulegają rozpadowi i stopniowo uwalniają kwas hialuronowy. Na skutek kontaktu z wodą w tkance  hialuronian zaczyna pęcznieć i zwiększa swoją objętość. Tym samym oprócz typowego działania nawilżającego surowiec wypycha również zmarszczki mechanicznie, a w efekcie poprawia jędrność i gładkość skóry. Dostarczone w nanosomach ceramidy i skwalan skutecznie uzupełniają niedobory lipidów stratum corneum.

Efektem działania Hyaceramidylu jest poprawa nawilżenia skóry, spłycenie zmarszczek oraz poprawa funkcjonowania bariery naskórkowej.

 

Hyaceramidyl

INCI: Glycerin, Ceramides, Squalane, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate

Rekomendowane stężenie: 0,3-3%

Postać: żółty, lepki płyn; bez konserwantów

Agata Tyszkowska
Menadżer ds. surowców kosmetycznych
Email agata.tyszkowska@impag.pl
Telefon + 48 22 418 40 13, +48 664 39 54 98
Fax +48 22 418 40 90
Ewa Rymska
General Manager
Email ewa.rymska@impag.pl
Telefon + 48 22 418 40 10, + 48 603 52 96 66
Fax + 48 22 418 40 90
Grzegorz Rytel
Menadżer Grup Produktowych Dodatki do żywności
Email grzegorz.rytel@impag.pl
Telefon + 48 22 418 40 11, +48 608 64 85 60
Fax + 48 22 418 40 90
Bartosz Gębura
Młodszy Menadżer Grup Produktowych Dodatki do żywności
Email bartosz.gebura@impag.pl
Telefon +48 22 418 40 18, +48 532 78 93 60
Fax +48 22 418 40 90
Monika Gruszecka
Menadżer ds. surowców kosmetycznych
Email monika.gruszecka@impag.pl
Telefon + 48 22 418 40 14, +48 695 40 74 00
Fax +48 22 418 40 90
Magdalena Kubicka-Prusik
Menadżer ds. surowców chemicznych
Email magdalena.kubicka@impag.pl
Telefon +48 22 418 40 16, +48 695 40 64 00
Fax + 48 22 418 40 90

18 - Beta Glycyrrhetinic Acid (Enoxolone)

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
INCI: Glycyrrhetinic Acid

Acesulfam K

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.

ACTIWHITE PW LS 9860

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: BASF Beauty Creations
INCI: Maltodextrin (and) Sucrose Dilaurate (and) Sodium Cocoyl Glutamate (and) Pisum Sativum Extrac

ADVANCED MOISTURE COMPLEX NP R11016

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: BASF Beauty Creations
INCI: Glycerin (and) Aqua (and) Sodium PCA (and) Urea (and) Trehalose (and) Hexylene Glycol (and) Polyquaternium-51 (and) Triacetin (and) Caprylyl Glycol (and) Sodium Hyaluronate

AH CARE L-65

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: BASF Beauty Creations
INCI: Lactic Acid (and) Aqua (and) Arginine

ALCLOXA

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Sunstancja aktywna
INCI: Aluminum chlorhydroxyallantoinate

ALDIOXA

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Sunstancja aktywna
INCI: Aluminum dihydroxyallantoinate

Allantoin

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
INCI: Allantoin

ALLANTOIN GLYCYRRHETINIC ACID

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Sunstancja aktywna
INCI: Allantoin Glycyrrhetininc Acid

Almond BioExfoliator

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: Lessonia
Funkcja: peeling, scrub, ścierniwo, eksfoliator
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SHELL POWDER

Almond Exfoliator

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: Lessonia
Funkcja: peeling, scrub, ścierniwo, eksfoliator
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SHELL POWDER

Aloe Vera 200x

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Funkcja: liofilizowany ekstrakt z aloesu
INCI: Aloe Vera Barbadensis Powder

ALPHA BISABOLOL - Alpha Bisabolol natural

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: Atina
Funkcja: substancja aktywna
INCI: Bisabolol
CAS: 23089-26-1

Ambiaty Extract

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: Bayer
Funkcja: przeciwstzreniowy
INCI: Water and Glycerin and Veronia Appendiculata Leaf Extract

Ambora extract

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: Bayer
Funkcja: łagodzący
INCI: Tambourissa Trichophylla Leaf Extract

Amino-Glyco Kviar

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: COBIOSA
INCI: Aqua (and) Glycerin (and) Hydrolyzed Roe (and) Glycosaminoglycans (and) Glycogen

AMINO KERA NPNF™

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Substancja aktywna
INCI: Keratin Amino Acids

AMINO OAT NPNF™

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Substancja aktywna
INCI: Oat Amino Acids

AMINO RICE NPNF™

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Substancja aktywna
INCI: Rice Amino Acids

AMINO SILK NPNF™

IMPAG Chemicals Poland Sp. z o.o.
Producent: TRI-K Industries
Funkcja: Substancja aktywna
INCI: Silk Amino Acids

WsteczLuty 2017Dalej

pon.wt.śr.czw.pt.sob.niedz.
4
5
6
7
8
11
12
13
14
15
16
18
19
20
System szkoleń GMP w praktyce
2017-02-20 do 2017-02-20
21
22
23
25
26
28
BEZPIECZNY I NOWOCZESNY BLOK OPERACYJNY
2017-02-28 do 2017-02-28
4
NGS w badaniach regulacji genów
2017-03-04 do 2017-03-05
5
Współpracujemy z: grey_thumb_uw_logo grey_thumb_amex_OKkolor_RGB grey_thumb_jci_pol_logo grey_thumb_pobrane__1_ grey_thumb_biovirtus grey_thumb_logo_patpol_kancelaria_patentowa_PL_20140512 grey_thumb_clinmarknnn grey_thumb_nophoto_-_Kopia