10 kwietnia br. ogłoszono zwycięzcę głównej nagrody w konkursie Deep Space Food Challenge, którego celem było odkrycie nowych rozwiązań w zakresie...
Zaskakujące odkrycie może wytyczyć nowe ścieżki w walce z...
Naukowcy z Międzynarodowego Instytutu Biologii Molekularnej...
Naukowcy z Wellcome Sanger Institute i ich współpracownicy z...
Choć dla większości osób oczywiste jest, że cechą łącząc...
Toksykologia kosmetyków to interdyscyplinarny dział toksykologii, który zajmuje się badaniem i oceną bezpieczeństwa substancji stosowanych w...
Jest wiele teorii dotyczących wpływu makijażu na skórę. W...
Woski roślinne to bardzo ważna grupa składników w...
Jagody Maqui (Aristotelia chilensis) są znane na całym...
Z każdym dniem na popularności zyskuje ashwaganda, która...
Pobierz bezpłatny e-Kwartalnik Biotechnologia.pl Więcej informacji: malgorzata.ges@biotechnologia.pl
W drugim materiale z zeszłorocznego HPCI rozmawiam z Marcinem Siekierskim z Provital Polska, który opowiada o premierze składnika aktywnego do pielęgnacji włosów, kamieniu milowym firmy, jakim jest...
Jelita często określa się mianem „drugiego mózgu” – są nie tylko fundamentem odporności, ale biorą też udział w utrzymaniu równowagi hormonalnej...
Grupa Centrum Medycyny Konopnej (CMK) – lider usług...
„Badania profilaktyczne? Nie mam czasu!” – takie odpowiedzi...
Kandydoza to powszechna choroba spowodowana grzybami z...
Nadciśnienie tętnicze może dotyczyć każdego z nas. Szacowana...
W świetle najnowszych badań i wytycznych incydenty związane z ostrą fazą zawału, jeszcze przed uzyskaniem miarodajnej oceny stopnia uszkodzenia serca...
Choroby układu sercowo-naczyniowego stanowią najczęstsz...
Zapewnienie sterylności wybranych procesów produkcyjnych nie...
Narażenie na szkodliwe czynniki biologiczne dotyczy głównie...
Instytut Matki i Dziecka, inicjator projektu Mother and...
Czuć wiosnę w powietrzu, kiedy Organizatorzy Naturaliów odsłaniają karty na pierwsze półrocze! Budujące coraz większą rozpoznawalność i renomę w branży Targi powrócą niebawem w dobrze znane...